sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Hullun hommia

Olen siinä suhteessa perfektionisti, että jos jokin neulomus ei ole ihan just sitä, miltä se pään sisällä näytti, puran vaikka isonkin työn aika herkästi. Pitkä kokemus on opettanut, että on turha säilöä kaappiin kulman kurtistumisia aiheuttavia tekeleitä, joita ei sitten tule kuitenkaan koskaan pidettyä, eikä kenellekään tarjottua.
Mutta että neuloo suoraan työstä seuraavaan - no, sekin onnistuuSain muutama päivä sitten valmiiksi piiitkän kaulahuivin, ja aika leveänkin. Tarkoituksena oli saattaa purkkiin kertyneet Noron pätkät järjelliseen muotoon. Neuloin ja neuloin, ihan kivalta näytti, tulee mukavan pitkä.
Pitkähän siitä tuli. Liian pitkä. Kaksi kertaa kaulan ympäri ja kunnon solmu. No kaulassa se näytti niin kuin olisin hulauttanut traktorin renkaan kaulaan. Liian massiivinen ja liian raskaan näköinen. Heitin eteisen koppaan odottamaan jotain, no, jotain. Eikä nuo väritkään näytä yhtään paremmilta kuin silloin kun ne on Noro-projektista epäsopivina pätkäisty pois.
Kaveri oli tehnyt sukkalankojen jämistä itselleen kolmiohuivin ja ajattelin, että haa! - mä teen toisenlaisen noropätkähuivin, näyttäisköhän paremmalta, sais aika ison. Vai tekisikö pienen ja jättäisi osan pitkästä huivista jäljelle. Aloin sitten neuloa suoraan huivista, että nään sitten miten se vähenee ja etenee (ja suoraan sanottuna niiden pätkien purkaminen ja keriminen ei oikein huvittanut).

Tota - ei tuo nyt vieläkään mitenkään minun väriseltäni näytä, mutta ei auta kun tehdä valmiiksi ja ratkaista jälleen, ovatko värit tasapainottuneet kun koko homma on valmis. Hullun hommaa.

Purin muuten aamupuuhina myös osan pitkään kelvottomien kopassa uinuneesta Lemminkäisestä neulotun raidallisen tunikan. Hommaa ei yhtään helpota se, että olin pessyt sen kuudessa kympissä ja venytellyt reilusti, että saisin aikaan kulahtaneen vaikutelman.

Mitähän vielä purkaisi, tällä moodilla saan paljon lisää lankaa...ainakin yksi ainaoikein- Silkbloomtakki on ihan kuilun reunalla.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla, että muutkin purkaa kun fiilikset ei ole kohdillaan käsityön kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Joo! Ja mulla on meneillään oikein kunnon purkumoodi :D

    VastaaPoista